Bingoshows Dolle Pret

Bingoshows Dolle Pret te Almelo B.V. moet stoppen

De Kansspelautoriteit heeft een last onder dwangsom opgelegd aan het bedrijf ‘Dolle Pret te Almelo B.V.’ en haar bestuurder.

Bingoshows Dolle Pret

Bingoshows Dolle Pret: De Kansspelautoriteit heeft een last onder dwangsom opgelegd aan het bedrijf ‘Dolle Pret te Almelo B.V.’ en haar bestuurder. Door middel van de last onder dwangsom wordt het bedrijf gesommeerd om per direct te stoppen met het organiseren van commerciële bingoshows. Gaan de shows toch door, dan wordt een geldboete opgelegd van 5.000 euro per show.

Dolle Pret te Almelo B.V. organiseerde in 2015 diverse bingoshows in de regio Almelo. Met de bingoshows konden consumenten onder meer geldprijzen van uiteenlopende (hoge) bedragen, reischeques, laptops en tablets winnen.

Bingo moet stoppen van Kansspelautoriteit
Geen feest voor Dolle Pret Bingo

Aan het organiseren van bingo’s zijn in Nederland wettelijke regels verbonden. Op commerciële basis mogen alleen meerjarige vergunninghouders bingoshows organiseren. Om een bingo te mogen organiseren moet aan een aantal wettelijke voorwaarden worden voldaan. Een bingo is een klein kansspel. De voorwaarden voor het organiseren van een bingo staan genoemd in artikel 7c van de Wet op de kansspelen. Bingoshows Dolle Pret is even iets minder leuk.