Verantwoord Bingo spelen

Bij BingoMeesters.nl vinden wij het erg belangrijk dat de bezoekers van onze site verantwoord spelen. Het leukste spel is natuurlijk een spel zonder vervelende gevolgen. Zo is het niet aan te raden om bingo te gaan spelen wanneer je eigenlijk belangrijkere dingen zou moeten doen. En ook is het belangrijk dat je niet speelt met geld dat je eigenlijk niet kunt missen.

Wij houden sowieso al rekening mee dat er in onze online Bingo selectie uitsluitend aanbieders van Bingo zitten die verantwoord speelgedrag net zo belangrijk vinden als de BingoMeesters.

Hier bij BingoMeesters proberen we bovendien informatie te verstrekken over hoe je verantwoord kunt spelen en hoe je onverantwoord spelen zelf kunt voorkomen. Daarnaast hebben we goed contact met een aantal instanties die je, wanneer nodig, hierbij kunnen helpen.

Ook op deze manier hopen wij bij BingoMeesters een rol te spelen in het wijzen van de weg naar een zo verantwoorde en vooral prettige online Bingo ervaring.

Beheer je budget

Storting gratis bingo - BingoMeesters.nl
Let op je portemonnee!

Misschien is het belangrijkste advies dat we kunnen geven wel dat alle spelers zijn of haar persoonlijke huishoudboekje zo goed mogelijke moet proberen te beheren. Wanneer dat helemaal klopt en je weet hoeveel ruimte je hebt om mee te spelen dan is de eerste stap naar verantwoord online Bingo spelen eigenlijk al gezet.
Als je dan je bingo speelt is het natuurlijk erg verleidelijk om meteen naar de hele grote prijzen en de dure kaarten te kijken. Het risico bestaat dat je ook eens een rondje niet wint. Het zou zonde zijn wanneer je dan moet stoppen omdat je door je budget heen bent of zelfs meer geld uitgeeft dan je eigenlijk van plan was. Om dat te voorkomen geven wij de volgende tips:

Kies je spel, de kamers en je kaarten.

Online Bingo aanbidders houden vaak al rekening met verschillende soorten Bongospelers. Er zijn allerlei verschillende soorten Bingo, verschillende Bingo kamers en Bingo kaarten. Allemaal met verschillende inzetten en uitbetalingen. Op deze manier willen ze zowel de zuinige Bingospeler als ook de spelers die met iets hogere inzet wil spelen.

Ons advies aan onze Bingospeler os om vooral een spel te kiezen dat bij je budget past. Waneer  je met 100 per maand wil Spelen dan moet je een kamer en een spel kiezen die dat toelaten. Je kan bij andere spellen wel veel meer winnen maar je kan ook in een keer al je geld verliezen. Let dus goed op wat de inzet bij een Bingospel is en zorg dat dit bij je budget past!

Plan je opnames en stortingen

Budget geld bingo - BingoMeesters.nl
Budgetbeheer = Fun

Het is heel belangrijk om zowel je opnames als stortingen zo goed mogelijk te beheren. Zet bijvoorbeeld je winst in je zak en stort niet meer dan dat je kunt missen. Veel spelers doen dit door een maandelijks een bedrag te reserveren waarmee ze online Bingo kunnen spelen. Dat is het bedrag waar ze niet overheen gaan. Wanneer ze winnen nemen ze daar direct een deel van op. Zo storten ze bijvoorbeeld elke week op maandag 25 Euro en daar spelen ze de hele week mee. Wanneer ze een keertje winnen dan nemen ze een deel van dat bedrag meteen op en doen daar iets leuks voor. Wanneer ze verliezen storten ze pas de maandag daarna weer meer. Op die manier blijft online Bingo spelen altijd leuk!

 

 

Plan je Online Bingo tijd

Plannen tijd bingo - BingoMeesters.nl
Let op de klok!

Het is makkelijk om de tijd te vergeten wanneer je aan het spelen bent. Voor dat je het weet zit je langer in de Bingokamer dan je eigenlijk had geplanned. Of veel vaker. Zeker als je andere spelers wat beter leert kennen. Dit terwijl je werk, klusjes of hobbies dan blijven liggen. Of terwijl je eigenlijk tijd had willen doorbrengen met leuke dingen met je partner of kinderen. Maak voor jezelf een planning wanneer je gaat spelen. Dat maakt het spelen zelf juist nog leuker. Online bingo is dan echt even lekker tijd  jezelf!

Online Bingo aanbieders en verantwoord spelen

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel online casino’s en online bingo’s die manieren aandragen waarmee spelers door verantwoord spelen nog meer plezier beleven. In veel gevallen kan je in je account tegenwoordig al bepaalde limieten bepalen of zelfs je helemaal uitschrijven voor een bepaalde periode. Dat betekent dat je als speler bijvoorbeeld je opnamelimiet per maand kunt beperken, maar ook dat je je speelgedrag kunt beperken tot bijvoorbeeld maximaal 10 euro per uur verlies.

Verantwoord spelen - BingoMeesters.nl
Speel Gerust helpt je verantwoord te spelen.

Naast de aanbieders zijn er ook aan aantal instanties waar je terecht kunt voor advies en zelfs hulp. In het buitenland, waar kansspelen al een langere history hebben, zijn er verschillende instanties die spelers helpen verantwoord te spelen. Zo is Responsible Gambling in het verleden opgericht. In Nederland zijn er inmiddels ook een aantal instanties in het leven geroepen zoals het Centrum voor Verantwoord Spelen, Speel Verantwoord  en Speel Gerust