Ban

Afkorting van het engelse ‘banned’ of verbannen in het Nederlands. Betreft spelers (wegens ongepast gedrag) of in-game characters die zijn verbannen.

Buff

Een in game personage/item sterker maken door ze te ‘buffen’. Geïntroduceerd door ontwikkelaars om karakters zo nodig te balanceren.

Buff

Een effect dat de kracht van een speler gedurende een spel vergroot.

Caster

Van broadcaster of commentator. Iemand die streamed, maar vooral commentaar levert op het spel van anderen. In de andere zin van het woord zijn casters karakters in een spel die gebruik maken van magie om te vechten in plaats van wapens.

Cheese

Een strategie die erop bedacht is oneerlijke mechanieken in een spel te misbruiken. Cheese wordt vaak gebruikt in negatieve zin en staat voor onsportief gedrag.

Farm

Van origine een term dat refereert aan lange, eentonige opdrachten in RPG’s. Tegenwoordig ook gebruikt voor het ‘last hitten’ van minions in Dota en Lol.

Gank

Een hinderlaag. Gebruikt in spellen als League of Legends, Dota, maar ook al vroeger in World of Warcraft. Een niets vermoedende speler wordt in korte tijd uitgeschakeld door een vijand die niet zichtbaar is.

Kappa

Refereert aan een grijze foto met het gezicht van John Kappa, een voormalig medewerker van Twitch. De foto wordt gebruikt als emote in Twitch chat voor trolling en sarcasme vanwege zijn subtiele lach en oordelende ogen. In plaats van de foto wordt dus ook het woord gebruikt.

Meta

Afkorting voor ‘metagame’, een term die wordt gebruikt om de dominante strategieën en karakters op een bepaald moment te duiden.

Nerf

Tegenovergestelde van ‘buff’. Een karakter of item nerfen is deze zwakker maken in het spellen.