" href="https://bingomeesters.nl/glossary/return-to-player/">Return To Player [RTP]

De RTP geeft aan hoeveel een slot gemiddeld uitbetaald. Dat gemiddelde wordt berekend over de miljoenen spins die duizenden spelers samen spelen. Het RTP is het tegenovergestelde van het huisvoordeel (house edge) dat bij tafelspellen vaak wordt weergegeven. Een huisvoordeel van 4% is gelijk aan een RTP van 96% – een gemiddelde voor online slots. 

" href="https://bingomeesters.nl/glossary/scatter/">Scatter

Een ander speciaal symbool dat veel voorkomt, is de scatter. De naam van dit symbool betekent letterlijk ‘verspreider’ en verraadt de betekenis: dit symbool hoef je niet op een winlijn te zetten om toch te winnen. Sommige scatters zorgen alleen voor winsten, terwijl andere scatters voor een bonus zorgen. 

" href="https://bingomeesters.nl/glossary/volatiliteit/">Volatiliteit

Hierbij zijn drie elementen belangrijk: volatiliteit, RTP en de variantie. Volatiliteit geeft aan hoe grillig en onvoorspelbaar een slot is. Spelontwikkelaars vatten de volatiliteit nogal eens samen in het idee dat een lage volatiliteit een hogere kans op winsten met een lagere waarde betekent en een hoge volatiliteit juist een kleinere kans op een grote [...]

" href="https://bingomeesters.nl/glossary/wild/">Wild

Een wild kan helpen om combinaties te maken, door als joker op te treden. Deze wilds vervangen andere symbolen in een combinatie. Soms hebben deze wilds nog extra functies, zoals sticky wilds die even blijven staan, vermenigvuldigende wilds die een vermenigvuldiger toepassen op de winst of expanding wilds die zich over de rol(len) verspreiden. 

" href="https://bingomeesters.nl/glossary/winlijn/">Winlijn

Die winlijnen zijn een belangrijk onderdeel van een slot. Hiermee wordt aangegeven op welke manier combinaties kunnen ontstaan. Klassieke slots hebben vaak minder winlijnen, maar het is een trend om meerdere winlijnen aan te bieden. Als er geen vaste winlijnen gelden, gebruikt het slot ‘ways to win’, waarbij je kijkt of hetzelfde symbool op minimaal [...]