Ante Post Betting

Een weddenschap die je plaatst lang voordat een event begint (en is afgelopen). Bij voetbal kun je zo dus bijvoorbeeld aan het begin van het seizoen wedden op wie je denkt dat er kampioen wordt, topscorer, etc.

Bij paardenrennen zet je dus lang voordat de race begint al in, waarbij je de keuze hebt uit het complete deelnemersveld. Als het paard dat je kiest uiteindelijk een ‘non-runner’ blijkt te zijn (hij doet niet mee), dan verlies je ook meteen de weddenschap.

Als je dus wedt op een paard in een ante post markt en het paard rent niet dan krijg je ook geen geld terug, tenzij de bookmaker Non Runner No Bet voorwaarden aanbiedt op die race. Dit zie je normaal gesproken alleen bij de allergrootste races (Grand National en Cheltenham Festival) en zelfs daar gelden normale ante post regels tot misschien een week of twee voor de race. Als de bookmaker Non Runner No Bet aanbiedt dan moet heel duidelijk worden aangegeven op de pagina waar je je weddenschap plaatst.

Oh ja, ook belangrijk om te weten; als je een ante post weddenschap plaatst dan krijg je ook gegarandeerd de voorwaarden van het aanbod van dat moment. Als je dus voor 4 plaatsen 1/4 odds krijgt uitbetaald en vervolgens verschijnen er maar 15 of minder paarden aan de start, dan krijgen alle each way weddenschappen die zijn geplaatst ná de final declarations alleen 3 plaatsen, maar voor de ante post weddenschappen blijven die 4 plaatsen gewoon staan.